maanantai 21. huhtikuuta 2014

Koivurinteen kuttula

Ellet muuta riesaa itsellesi keksi, niin ota vuohi! No, mikäs siinä sitten auttoi muu kuin ottaa vuohi ja toinenkin. Mutta ennen vuohien eli kuttujen ottamista piti rakentaa kuttula. Tällä kertaa siis Ukko ja Akka olivat valmistautuneet etukäteen. Perjantaina koottu kehikko pääsi paikalleen metsikköön.


Poikien suurella avustuksella kuttula alkoi muodostua.


Ukko esittelee ylpeänä hyvällä mallilla olevaa rakennusta.


Lopulta kaikki seinät olivatkin paikoillaan.


Sitten piti rakentaa vielä aitaus. Mutta kukapa sen kertoisi, millainen aitaus oikeasti pitelee kuttuja? Tässä vaiheessa oli vain hyvä usko ja luottamus siihen, että tämä aitaus tulee pitämään kutut oikealla puolella aitausta.


Siinä on aitaus valmiina uusia asukkaita varten. 


Ja niin saapuivat Käpy ja Anelma-Unelma Ronin vuohitilalta Koivurinteelle. 


Anelma-Unelma, joka on kuvassa vasemmalla, on Kävyn tytär. Molemmat ovat siis vähän käytettyjä kuttuja, eivät mitään pikkukilejä enää. 


Ensimmäinen siivilöity maitokannullinen on nyt valmiina jäähdytettäväksi. Osa maidosta läikkyi lypsäessä, mutta suurin osa tuli talteen. Maito on oikein makoisaa maultaan. Siinä on nyt Koivurinteen meijerituotanto alkanut.


Enempää ei Koivurinteelle tule eläimiä, sillä tilat loppuvat. Ja onhan Ukolla ja Akalla näissäkin hoitamista.

16 kommenttia:

 1. Ihania vuohia, onneksi olkoon. Työ alatta olla omavaraisia jo aika pitkälle.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, vastoin monia yleisiä ennakkoluuloja vuohenmaito on todella hyvän makuista. Ihana paikka tytöillä, vähän ovat kysymysmerkin näköisiä, että missä me ollaan, mut kyllä niiden kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt olivat kyllä vähän ihmeissään, mutta iltaa myöten näyttivät asettuvan asumaan. Kai niillä on vähän ikävä vielä. Kiitos vielä kutuista!

   Poista
 3. Eiih ihan oikeita kuttuja!! Tullaankin teille, eikä Ranuan eläinpuistoon lasten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tervetuloa! Näitä saa syöttää ja silittää. =)

   Poista
 4. Eli nyt on uusi syy tulla käymään teillä, vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Tästä faktaa : http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100589

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aare hyvästä linkistä! Toinen, jota luen hartaasti on Tavoitteena terve ja hyvinvoiva vuohi: http://elaintenhyvinvointikeskus.edublogs.org/files/2009/09/www_webapps_webapp_evira_2_data_products_1306911347231_vuohi_suomi-1239klc.pdf

   Poista
 6. Onneksi olkoon hienosta lisästä talouteenne! Toivomme paljon kuttu-uutisia jatkossa. Ennenkaikkea kiinnostaa, pysyvätkö ne tuossa aidassa. Minä vasta vuohista haaveilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän niitä uutisia väkisinkin tule lisää. Toivottavasti nyt ainakin tämän totutteluajan pysyvät tuolla aitauksessa.

   Poista
 7. Minulla on kääpiövuohi, mutta ihan oikeasta kutusta haaveilen. Heräsi kysymyksiä nyt tässä päässä :) Onko kutut teillä myös talven? Eristättekö kopin? Onko niille jokin talli/navetta myöskin? Löysin juuri blogisi ja jään seuraamaan. Elämänne vaikuttaa varsin kotoisalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talveksi kutut muuttavat kanalan naapuriin piharakennukseen, mutta pääsevät välillä kyllä pihalle sieltä. Harmi, kun ei ole mitään isompaa ulkorakennusta, jossa olisi reilusti tilaa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.