sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Jokakeväinen kukkahurahdus

Aika pitkälle Akka sinnitteli tänä keväänä. Mutta eihän se loputtomiin kestänyt, arvasihan sen. Siitä se alkoi, kun työkaveri tarjosi ahkeraliisan ja tomaatin taimia. Ja anoppi tarjosi paprikoita. 


Akka kaivoi siemenpussinsa esiin ja kylvi ihan vähän vaan, maitokelloa, hirvenkelloa, maariankelloa, bellistä, kehäkukkaa, unikkoa, mummopalsamia, salkoruusua, mirrinminttua, kissanminttua ja revonhäntää. Ja rairuohot. Ukko olikin jo vähän huolissaan, kun ei ollut rairuohoa kylvettynä. Ai miksi? No, kanojahan hän ajatteli, niillehän ne sitten menevät ruuaksi heti pääsiäisen jälkeen.


Akka oli taas unohtanut, miten sotkuista puuhaa kylvöhommat olivatkaan. Taas oli keittiö ihan mullassa. Mutta sitten löytyi multapussista mato, kunnon iso luikero mato. Ja työ jäi kesken, kun Akka lähti kiikuttamaan sitä kanoille. Eihän yhdestä madosta tule kuin tappelu, ja Siirihän sen sitten kerralla hulautti kurkusta alas. Akan piti mennä tonkimaan kompostille, josko muille löytyisi sitten herkkupaloja. Ja löytyihän sieltä muutama toukka, pikkumato, etananmuna ja hieman vihreitä alkuja. Kyllä kelpasi hyvin. Kaikkeen sitä kanojen takia joutuukin!


Yhtenä aamuna Akka pääsi näkemään, kun Tauno ja Siiri ottivat toisistaan mittaa. Siinä ne seisoivat vastatusten ja pörhistelivät toisilleen. No, Tauno se lopulta kääntyi pois, oli Siiri sen verran suuren ja pörheän näköinen. Joten akkavalta on Koivurinteen kanalassa ainakin toistaiseksi. 

10 kommenttia:

 1. Minulta saisit "Härän sydän"-tomaatin taimia, niistä hedelmät kasvaa tosi isoiksi ja kiinteiksi sisältä pihvitomaatin veroisiksi, mutta isommiksi, jos ohjeeseen on uskomista

  VastaaPoista
 2. Tomaatin taimet odottaa täällä isomia ruukkuja, lähden kohta ostamaan multaa.
  Hyvä Siiri, hän on oikea kanojen matriarkka:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa monella olla jo koulinta-aika käsillä. Kyllä tuo Siiri on niin mainio. =)

   Poista
 3. Okei, laitappa viestiä ajankohdasta milloin haluat ne,... kotiinkuljetus. Nyt ne on reilu kymmensenttisiä, tänään jo oli tuolla kuistilla vähän haistelemassa viileämpää ilmaa, yöksi toin lämpimään tupaan. Ja amppelitomaatin taimia on myös, ne kasvoi parvekelaatikossa ihan ulkona ja teki hedelmiä tosi paljon, otin niistä siemeniä syksyllä ja niistä on nyt taimia myöskin.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei oo mitään kasvamassa. Katson mitä maasta nousee ja se onkin jännintä tässä vaiheessa, kun routa on ollut kova ja lunta niin vähän (vaikka sitä on edelleenkin, niin että kohta tuskastun!). Eniten jännitän miten omenapuut selvisivät talvesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans odottelen, miten käy syksyn istutusten, kun ei ollut lunta. Eiköhän omenapuut selviä, ellei joku elukka niitä syö suihinsa. =)

   Poista
 5. Kukkahurahdukset taitavat olla nyt ajankohtaisia vähän taloudessa, kuin taloudessa jossa vain hameväkeä asustaa. Niin ja saattavathan ne kaksilahkeisetkin olla kiinnostuneita kasvien kasvatuksesta siinä missä naisetkin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.