perjantai 1. marraskuuta 2013

Kamina nurkkaan

Taas on remontissa edistytty yksi askel eteenpäin. On aika sovittaa Leino-kaminaa paikalleen. Paikkahan on välikamarin nurkka, jossa ei ollut ennen mitään tulisijaa. Tai on siinä siis ollut aikoinaan, koska lattiassa sellaiset jäljet ovat. Tämä kamina on lahjoitus Akan nuoremmalta pikkuveljeltä. Veljen perheellä tämä oli jäänyt turhaksi odottamaan tulevaa tarvetta. Ja Koivurinteellähän on lämpimän tarve kova. Kuvassa kamina näyttää mustalta, mutta tämän hetkinen väri on tumman vihreä. Ja saa olla nyt ainakin tämän lämmityskauden sen värinen.


Nurkka ei toki vielä ihan valmis ole. Yksi valu vielä pitää tehdä tuohon lattiaan ja laittaa pelti siihen päälle. Myös savupelti puuttuu vielä paikaltaan. Mutta seinät ovat valmiit ja rapatut antiikkilaastilla. Listat tietenkin ovat vielä liiterissä, mutta ovat ainakin jo olemassa.


Ne savupellit sitten ovatkin yksi murheenkryyni. Keittiössäkin alkavat muurit olla valmiina peltiä vailla. Mutta ei tuo savupeltisysteemi vaan istu tuohon, ainakaan Ukon ja Akan silmissä. Akka pyysi Ukkoa kokeilemaan mustalla versiolla, mutta se vasta kamala olikin. Niinpä Ukko ja Akka hetken tuumailivat ja tulivat lopulta sellaiseen ratkaisuun, että uudenaikaiset peltijärjestelmät jätetään, mutta etulevy otetaan pois ja peltiin hitsataan aikaisemman pellin varsi. Ehkä sitten näkymä alkaa miellyttää silmää. Eikö muuten ole aika hieno tuo ilmahormin ritilä, vaikka ketjut siitä vielä puuttuvatkin. Ritilä on alkuperäinen, vain putsattu kaikesta röhnästä ja maaleista.


Ihanaa, pian saa nauttia tulen luomasta lämmöstä Koivurinteellä! Siihen asti saavat kynttilät ilahduttaa liekeillään.

4 kommenttia:

 1. Hyvinhän on jo edistynyt homma, on ihana hetki kun pääsette lämmittämään kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt alkaa näyttää jo hyvältä noin talven kannalta.

   Poista
 2. Tosi mainio tuollainen kamina, antaa varmasti hyvän lämmön.
  Ihailen tuota peltisysteemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpenee nopeasti ja kuulemma aamullakin voi olla vielä haalea.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.