sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevät saapui Koivurinteelle ja muutama aarre myös

Viikossa sulivat lumet Koivurinteen pihalta ja kevät tuli täydellä tehollaan näyttäytymään. Akka on käynyt joka päivä katsomassa pihalla kevään etenemistä ja uusien pienien kasvinalkujen ilmestymistä. Vielä ei oikein tiedä, mitä siellä pihassa oikein kasvaa.

Viikko menikin nopeasti ja lauantaina Ukko ja Akka pääsivät taas katsomaan aarteita. Tällä kertaa mukaan tuli tällainen arkku. Arkku on vasta puhdistettu ja odottaa vielä hoitoöljyä suojakseen. Näiden vanhojen esineiden puhdistus onkin tarkkaa ja hellää työtä. Vain lian on tarkoitus lähteä, ei maalin, eikä varsinkaan koristemaalauksien.


Nyt arkku on väliaikaissijoituksessa välikamarissa, kun Ukolle iski taas epätoivo. Niin paljon "uusia" huonekaluja, joissa kaikissa on näkyvissä ajan patinaa, sai Ukon miettimään, saisiko mokomia mitenkään kauniisti yhdisteltyä sisustukseen. Eihän siinä auttanut kuin Akan näyttää, miten eri huonekalut istuvat sopuisasti keskenään.


Viikko sitten kotiutunut sivustavedettävä sänky, (joka on ollut Ukolla jo kovassa käytössä aamu-, päivä- ja iltaunipaikkana) arkku sekä vanha tuoli muodostavat kauniin ja harmonisen kokonaisuuden yhdessä, eikö totta?


Niin se oli Ukonkin tunnustettava, että kyllähän nämä ovat oikein siististi yhdessä, eikä kuluneisuus kuitenkaan tee sellaista liian nukkavierua tunnelmaa.


Aarteeksi löytyi myös kaunis tuoli, joka on vain hieman "korvaton". Tuolit nyt ovat vaan kertakaikkiaan symppiksiä, eikä haittaa ollenkaan, että ne ovat jo elämää nähneitä ja toistensa kanssa eri paria.


Matkaan lähti myös kaunis pieni pöytä, joka tarvitsee vain uuden pinnan ollakseen salonkikelpoinen. Tämähän käy vallan mainiosti vaikkapa työpöydäksi, ja sen demonstraatio piti tehdä kuistilla, kun tällä hetkellä tilaa ei oikein ollut muualla.


Kuistille jäi myös vielä toistaiseksi kaunis päästävedettävä sänky, jonka nukkumaleveys on ruhtinaalliset 84 cm. Kyllähän siihen mahtuu vaikkapa pari ihmistä kerrallaan. Pääpuolen päädyn vaneri puuttuu, mutta Ukko saa tästä nyt pienen projektin. Myös koristeen saa Ukko tehdä siihen jalkapäädyn mallin mukaan.Seinälle löytyivät länget. Ei puutu enää kuin sopiva polle näille längille.


Ukko onkin viettänyt aikaa liiterissä ja tehnyt kaatopaikkakuormaa. Liiteristä löytyi lastulevyä, vanhoja keittiön kaapinovia (ei tarpeeksi vanhoja), levyjä, pätkiä, palasia ja kaikenlaista roinaa ihan todella paljon. Nyt kuitenkin näkee jo, missä on kellari. Siinähän se nakottaa liiterin lattialla. Luukku on tuo puolipyöreä kansi.


Liiterihän on tilava, mutta kyllä tuossa tarvitsee pientä järjestelyä vielä tehdä, että sitä on helpompi käyttää. 

'

Puuhellakin sai koristeen seinälle. Tällä leipälapiolla lienee nosteltu leipä jos toinenkin uunista ulos.


On se kyllä mukavaa, että on kevät ja pääsee pihalle kropsuttelemaan. Ukon mielestä tuo on hauska sana, samoin kuin myös flatkuttaa ja köhjätä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.