lauantai 13. huhtikuuta 2013

Huonekalujen pelastuspartio


Akka tarjoili Ukolle tekemiään kuppikakkuja tämän tultua töistä, kun puhelin soi. "Haluaisitteko kaksi käsinojallista tuolia ja niihin sopivan pöydän?", kysyi Akan tuttava. "Pitäisi päättää nyt heti, ja olisi täällä yksi keinutuolikin." Akka katseli Ukkoa ja toisti sanat. Ukko mietti hetken, nyökkäsi ja niin Akka lupasi ottaa tarjotut huonekalut. Ne olivat jo  pakattuna autoon ja menossa kierrätykseen, joten Ukolle ja Akalle tuli kiire. Monivaiheisen (kesärenkaat ja liukas tie) matkan jälkeen tuolit ja pöytä saatiin peräkärryyn.


Keinutuoli ei ollut mahtunut auton kyytiin, joten Akka vielä soitti sen perään. Ukko ja Akka lähtivät itse paikan päälle katsomaan sitä ja siellähän se oli, pieni ja sievä kuin mikä. Ihan Ukon ja Akan tyyliä.


Samalla tarjottiin vielä sivustalevitettävää sänkyä, joka kuulemma olisi menossa nuotioon, jos sille ei löytyisi uutta kotia. Sehän oli kauheaa! Johan heltyi Akan sydän, varsinkin kun hän näki tuon tarjotun sängyn. Sehän oli todella kaunis.


Kotona huonekalut kuskattiin sisälle odottamaan oikeaa sijoitustaan. Sänky olisi kyllä aika hieno juuri tuossa kohtaa välikamaria.


Akka arveli, että tuostahan Ukko ottaa heti itselleen päiväunipaikan. Se on sopivasti keittiön vieressä ja keskellä taloa. Aivan paras mahdollinen löhvistelypaikka. Ukko on hieman pidempi kuin sänky, mutta aina voi maata jalat koukussa. Mahtuu siihen vierelle Akkakin, kun sängyn levittää.


Keinu vaatii hieman toimenpiteitä, ennenkuin sillä voi kiikkua. Kovasti sillä on keinuttukin, kun on saanut hieman vaurioita eri paikkoihin. Kaikki on kuitenkin korjattavissa. Keinussa on kauniita koristekaiverruksia selkänojassa ja istuimen etuosassa.


Pienet tuolit ja pöytä olivat myös todella kauniita, eikä niissä ole paljonkaan laitettavaa, pieni pintaremontti riittää.

Ukolla siis meni perjantain suunnitelmat huonekalujen pelastusoperaation vuoksi ihan uusiksi, mutta eipä hänkään ollut siitä pahoillaan. Huonekalujen pelastuspartio sai taas kuntoutettavakseen muutaman hienon yksilön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.