lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ukko ja Akka laihdutuskuurilla


Nyt seuraa teksti, jossa ei ole remontista ja talosta mitään, mutta sitäkin enemmän laihdutuksesta. Operaatio turhat pois saatiin tavaroiden osalta välipäätökseen. Mutta Ukon ja Akan osalta ollaan vielä prosessissa. Nimittäin kolmisen viikkoa sitten Akan työkaverit saivat houkuteltua Akka-paran laihdutuskuurille oikein vaikeimman kautta. Ajaksi sovittiin viikko, jonka aikana tulisi nauttia pussikeittoja sun muita erityisiä laihdutusvalmisteita. Niinpä Akka soitti Ukolle töihin ja tilasi Ukolta kauppareissun sellaiseen kauppaan, jossa juuri oli hyvä tarjous laihdutusvalmisteista.

Ukkohan oli heti epäluuloinen. Mitä? Ei kai Akka nyt vaan saa jotain herkkuja, joita ei hänelle suotaisi? Eihän sellainen peli vetele! Kyllä sitten on Ukonkin saatava ihan sitä samaa ja ainakin yhtä paljon. Kyllähän se Akalla passasi. On sitä Ukollakin elopainoa enemmän kuin tarvetta oli, joten aloittakoon ihan samoilla systeemeillä.

Aluksi Ukko ja Akka pitivät kaurapuuronsa raejuustolla edelleen kuvioissa ja nauttivat valmisteita muilla aterioilla. Aloituspakkauksessa oli valmiit ateriat lounaalle ja päivälliselle ja herkkuja välipaloiksi. Muutama päivä meni näillä eväillä. Ukko nyt valitteli, kun on niin kurjaa, kun tuollaisia pieniä annoksia vaan sai syödä. Akka muistutti heti, että Ukko on ihan itse lähtenyt hommaan mukaan, kukaan ei ole pakottanut. Joten eipä auttanut Ukonkaan valittaa.


Viikko meni nopeasti ja tuloksia tuli hienosti. Niinpä Akka päätti jatkaa, eikä Ukkokaan sitten halunnut yksin lopettaa. Nykyään Akan ruokavalio on suunnilleen tällainen:

Aamupuuro jäi pois ja sen korvasi maitoon tehty pirtelö marjojen kera.
Lounaaksi on yleensä jokin keitto kasvisten kera (200 g).
Välipalaksi on pirtelö tai puolikas patukkaa. (Jos on tiedossa liikuntaa, varataan enemmän hiilihydraattipitoista)
Päivälliseksi on keitto kasviksilla. (Punttiksen jälkeen on ekstra-annos proteiinia)
Iltapalaksi on vielä pirtelö.

Ukko syö hieman vapaammin, mutta hänellä onkin siihen varaa.
Ukolla on lähtenyt jo viisi kiloa ja Akalla kolme ja puoli.

Ukolla onkin jännät paikat ensi viikolla, kun hän menee kuntoutukseen. Siellä kun saa olla lihapatojen ääressä, niin mahtaako kuri pitää. Sen näkee sitten viikon päästä. Akka aikoo jatkaa vielä, kun syytäkin kerran on. Laihduttaminenhan on helppoa, mutta painon pitäminen paikoillaan lähes mahdoton tehtävä. Mutta taas kerran on yritettävä, jospa tällä kertaa se onnistuisi.

Seuraavassa kirjoituksessa on sitten taas vähän remonttiakin mukana, Ukko tuolla paukuttelee seinän toisella puolella siihen malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.