sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kohta kotona

Perjantaina oli suuri päivä. Koivurinteen omistus siirtyi Ukon, Akan sekä pankin omistukseen. Kaupantekotilaisuus oli rento ja nopea, ja avaimet vaihtoivat omistajaa. Ukko lähti hakemaan ensimmäistä muuttokuormaa ja Akka lähti vielä töihin. Kun Akka pääsi töistä hän ajoi kiireesti Koivurinteelle ja huomasi Ukon jo laittaneen tulet uuneihin. Tupa oli kylmä ja savuinen. Ukko ja Akka purkivat kuorman ja lähtivät hakemaan uutta. Iltamyöhällä toinenkin kuorma saatiin purettua, huonekalut vapautettua kääreistään ja sänkykin koottua ja pedattua. Pönttöuuni ei tuntunut vetävän kunnolla vaan päästi savua huoneilmaan. Luultavimmin se oli niin pitkään ollut kylmillään, ettei millään meinannut lämmetä sisältä.

Akka suunnitteli ikkunaverhoja, huonekalujen paikkoja ja mattojen suuntaa kun Ukko mietti, vetääkö lattia, avautuuko ikkunat ja saakohan taloa koskaan kuntoon. Kaiken kaikkiaan siis asiat olivat taas hyvin.

Myös kissat pääsivät tutustumaan Koivurinteeseen. Näyttivät raukat olevan aivan kauhuissaan, toinen kulki matalana ja toinen tuijotti Akkaa vihaisen ja syyttävän näköisenä. Puolen yön aikaan Ukko ja Akka kävivät makuulle savuiseen ja kylmään kamariin. Yö oli lyhyt mutta kylmä.

Tässä kuvia Ukon ja Akan ostoksesta.
Talo on rintamamiestalo vuodelta 1945

Talon lisäksi tontilla on ulkorakennus, jossa on liiteri ja verstas vasemmalla ja pesuhuone ja sauna oikealla.

Liiterin seinässä oleva teksti antaa viitteitä maalausajankohdasta. Molemmat rakennukset on maalattu punamullalla.
 
 
Koivurinne on pitkän ajan projekti. Remontoitavaa riittää joka puolella. Asuinrakennuksen ongelmana on minivessa, jossa on myös suihku. Haju paljastaa, että remontissa pitää uusia kaikki mahdollinen. Toinen suuri kohde on keittiö, joka vaatii ison remontin. Huoneissa riittää pintaremontit sekä uudet sähkövedot.
 
Lämmitys toimii suorasähköllä (vain yksi pattereista näyttää toimivan) sekä pönttöuunilla ja keittiön puuhellalla. Kunnallistekniikka on. Koivurinteelle muutto on suunniteltu tapahtuvan parin vuoden päästä. Tästä tulee Ukolle ja Akalle pitkäaikainen harrastus, joka tulee viemään kaiken ajan, rahat ja voimat (ja Ukolla hermot useaan otteeseen, mutta sitä ei kai tarvitse edes kertoakaan).
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.