sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Koivurinteen piharakennus ja kierros saunalla

Terassilta katsellen ulkorakennus näyttää pieneltä, sillä maailman kaunein pihlaja peittää sen. Pihlaja on kaunis kevätkesällä kukkiessaan, kesällä komeassa lehdistössään, syksyllä marjoissaan ja ruskassaan ja talvella huurteisissa oksissaan. Ja se on iso.


Ulkorakennuksessa on vasemmassa päässä suulitilaa, rengaskellari, ylinen ja pari huonetta, jotka Ukolla ja Akalla ovat olleet eläinsuojina, mutta niistä voisi rakentaa oikein hyvät verstastilatkin.


Oikeassa päädyssä on sauna ja sen takana huussi, joka on tehty kompostoivaksi, eikä siis haise, ainakaan pahalta.


Saunan ovi onkin auki, lähdetkö katsomaan?


Eteisen jälkeen pääset pesuhuoneeseen, joka on aika tilava. Tänne Akka ja Ukko ovat suunnitelleet laittavansa pyykkikoneen, kunhan vesitekniikan saa kaivettua tontin rajalta. Hassua, ettei kunnallistekniikkaa ole vedetty saunalle, kun kuitenkin talolle se menee.


Pesuvedet voit lämmittää muuripadassa, joka pitää tilan ja veden lämpimänä seuraavaan päivään asti.


Pestä voit paljussa tai viedä lämpimän veden saunan puolelle. Sielläkin on tilaa ihan reilusti. Seinät ja ovet on maalattu Uulan pellavaöljymaalilla.


Seinät ovat luonnollisen tummat, eikä niitä ole käsitelty millään kemikaaleilla.


Lauteet ovat Ukon tekemät ja ne ovat maailman parhaat. Alalauteen saat työnnettyä ylälauteen alle, jolloin pesemiseen jää vielä enemmän tilaa. Eikä lauteita levitettyinä tarvitse pitääkään kuin löylytellessä.


Pesupenkkikin on Ukon tekemä. Edellinen penkki on ulkorakennuksen päädyssä vielä olemassa, mutta tämä on tukevampi ja parempi. Vatitelinekin on Ukon käsialaa.


Kaivosta voi hakea pesuvedet tänne, sillä saunalla on oma likakaivo takapihalla. Kiukaan vieressäkin on lämminvesisäiliö, jos et jaksa lämmittää sitä muuripataa.


Ja saunan jälkeen tulet takaisin pesuhuoneen puolelle, nautit kauniista ikkunanäkymästä ja istahdat hetkeksi penkille viilentymään. 


Eteisen kautta voit sitten siirtyä puhtaana ulkoilmaan. Saunan jälkeen on mukava tepastella pihan poikki sisälle.

10 kommenttia:

 1. Ihan sauna, oikein kutsuu kylpemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikein ihana sauna, jossa löylyt ovat pehmeät ja kosteat. =)

   Poista
 2. Tuo on kyllä ihan täydellinen ulkorakennis kaikkineen! Tosiaan se näyttää pieneltä pihlajan katveessa, mutta mitä kaikkea sinne mahtuukaan! Eka kuva on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tällaisenaan oikein hyvä. Ehkä uutta maalia kaipaisi pintaan. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.