keskiviikko 26. elokuuta 2015

Riisuttu kuisti

Kun Akka tuli töistä ja kirjastosta kotiin, olikin kuisti saanut huutia. Siellähän oli sisäpintoina valkoiseksi maalattua tuulensuojalevyä, joka nyt oli saanut lähteä iltapäivän aikana pois. Kylläpä oli outo astua sisälle, kun koko kuisti näytti tummalta ja puretulta. Talon  puolen seinä on osittain ulkolautaa ja osin jotain kovalevyä. Kuten kuvasta näkyy, kauniisti taiteiltuna vieläpä.


Muissa seinissä ovat ulkolaudat ja koolaukset nyt näkyvissä. Katossa on vielä purkamista, jotta senkin voi eristää. Kattoremontin yhteydessä kattoa korotettiin, joten ihan hyvin nyt tuonne saa eristyksen mahtumaan. Ikkunoihin on tulossa tuplat. Remonttimies osaa tehdä nekin.


Tuo ulko-ovi saa häädön ja tilalle tulee tiiviimpi ovi. Myös lattia on tarkoitus eristää. Kyllä sitten on ensi talvena Koivurinteellä lämmintä ja mukavaa, eikä vedä enää eteisen ovestakaan.


Kuisti on ollut alun perin avokuisti, mutta sen palauttamiseen Ukko ja Akka eivät ole valmiita menemään alkuperäisyyden vuoksi. Ovathan nämäkin muodot osa historian kulkua, joten saavat olla olemassa. Ja kaikki tämä tehty tulee jäämään jollain lailla tämän talon historiaan.

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen muutos päivässä. Kyllä siitä hyvä kuisti tulee. Se kestää taas monta vuotta eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä siitä vielä hieno kuisti saadaan, kunhan valmistuu. On kiva, kun kuisti on melko iso.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.