keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kylppärikatsaus

Kyllä vaan voi ihminen olla pienestä tyytyväinen. Niin kuin Ukko ja Akka ovat pienestä kylppäristään. Vaikka tila on pieni, se ei kuitenkaan ole ahdas. Ehkä se pitkä suunnittelu ja pohtiminen sittenkin oli tarpeellista, että lopputuloksesta tuli niin miellyttävä. Kurkistetaan nyt vielä, vaikka ihan valmis tämä ei olekaan.

Ensin Akkaa pelotti, että tuo vesivaraaja tulee päähän, mutta nykyään sitä ei edes muista olevankaan. Pytty on muuten aivan pikkuisen käännetty poispäin seinästä, jotta isommatkin vieraat mahtuvat istumaan jalat oikein levällään. =)


Verhotanko mahtuu juuri sopivasti tuohon väliin. Näin suihkutilasta tuli n. 90x90. Ihan hyvin mahtuu huitomaan verhon sisällä, eikä ole pelkoa, että verho on ihossa kiinni. Imukupeilla toimivat korit eivät ole ollenkaan Ukon mieleen, joten niiden tilalle saattaa tulla jotain seinään kiinnitettävää joskus hamassa tulevaisuudessa.


Pyyhenaulakko on Ukon tekemä. Koukut siihen tilattiin Domus Classicasta. Ruuvit ovat kunnolliset pallopääruuvit talttakannalla.


Peilikaappi on paikoillaan, vaikka sieltäkin puuttuvat vielä hyllyt ja kiinnityssalpa. Alakaappi on vieläkin kokoamisvaiheessa.


Ovihan oli Kukkolan kartanon vanha ovi, joka vain putsattiin ja jätettiin alkuperäisen väriseksi. Siihen laitettiin ylimpään peiliin koukku, johon saa ripustettua pyyhkeen ja kylpytakin suihkuun mennessään. Ovessa ei ollut kahvaa, joten sellainen tilattiin myös Domus Classicasta. Kahva on kääntyvä vessankahva, joten yksityisyys on taattu. Toisesta katkaisijasta syttyy valo ja toisesta puhallin.


Oven päällä oleva ikkuna on vielä lasittamatta. Siihen tulee siis Ukon tekemä kaksiruutuinen ikkuna. Päivällä valo riittää ikkunan kauttakin, ettei tarvitse sähkökatkonkaan aikaan olla pilkkopimeässä. Lisäksi puuttuvat vielä nuo ovilistat. Sitten on tämä tila ihan valmis.


Yhtenä päivänä Ukko sanoi, että kylppäri on talon paras huone, mutta Akka oli kyllä hieman enemmän keittiön kannalla. Mutta on se kyllä ilo asioida täällä. Toista se oli vielä vuosi sitten, kun piti juosta pihan perälle huussiin. =)

8 kommenttia:

 1. Oikein mukava saniteettitila! Ja tosiaankin valoisa. Ja luksusta on varmasti sekin että pöntön voi pestä suihkuttamalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo siivoaminen tosiaan käy kätevästi aina suihkun yhteydessä. Saa kaikki nurkat näppärästi kuntoon suihkulla.

   Poista
 2. Hieno kylppäri...mitäs sen tarvitseekaan niin iso olla..:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen tarvitse olla iso, se on kyllä tullut todistettua tässä. =)

   Poista
 3. Hyvän olonen kylppäri, siellä on kaikki mitä pitääkin

  VastaaPoista
 4. näppärän oloinen! meillä on myös suht kompakti kylppäri, jännä miten pienenn tilaan voikaan saada kaiken mahtumaan ja silti homma toimii:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tila näytti rakennusvaiheessa niin pieneltä, että hirvitti. Mutta hyvinhän tuonne mahtuu.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.