tiistai 10. helmikuuta 2015

Nykyaikaista tekniikkaa Koivurinteelle

Ukko ja Akka päättivät ottaa nykyajan hömpötykset käyttöön keittiössä. Jo piippua muuratessaan muurari sai varata yhden hormin liesituulettimelle. Niin varmasti paikka oli jo puolitoista vuotta sitten tiedossa. Ensimmäinen kaappi saikin olla nyt se, johon tuo nykyajan hömpötys olisi tulossa. Kaapin viereen oven puolelle on tulossa vielä 30 cm levyinen kaappi, joka on vielä kavennusprosessissa. Näin tuolle seinälle tulee yläkaapit ja alakaapit helloineen symmetrisesti.


Pitkään  markkinoita tutkittuaan Koivurinteen isäntäväki tuli siihen tulokseen, että parempi on pitää vehkeet piilossa, jos vaan mahdollista. Ja kyllähän nykyään on kaikki mahdollista. Löytyi Savo-merkkinen liesituuletin, josta suurin osa laitteesta on kaapin sisällä. Käyttökin on helppoa; sen kun vetää lippaa eteen käynnistääkseen imun. 


Ja on toki niitä muitakin seiniä jo tapetoitu. Kyllä oli Ukko ollut ahkerana lauantaina, kun Akka oli seurakunnan kirpputorilla myyntivuorossa. Akalla ei mennyt kuin seitsemän euroa, joten ihan kannattava työvuoro se sitten lopulta oli.


Seuraavaksi onkin Ukolla ja Akalla tiedossa lisää yläkaappien kiinnittämistä. Kyllä sitä on jo odotettukin, jotta tavaroita saa pois laatikoista peräkamarista. Sitten saattaisi olla jo tarpeeksi tilaa lattian maalaukseen ja alakaappien sijoittamiseen. Kyllä tässä vielä työtä riittää pitkälle kevääseen. Mutta mihin Akka saisi kylvettyä kaikki siemenet tänä vuonna? 
- Siinä sitä on tietämistä, tuumi Ukko ja myhäili mennessään.

6 kommenttia:

 1. Ah, se taivaallinen tunne kun saa tavaroita paikoilleen, varsinkin keittiöön ja pahvilaatikkotorneja matalammaksi :))

  VastaaPoista
 2. Onpa näppärä ja huomaamaton tuo liesituuletin! Täytyypä pistää korvan taakse muistiin että tuollainen pitää joskus hommata :) Hyvällä mallilla teidän rempat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä, että niin vähän jää näkyviin. Kyllä tässä vielä aivan kauheasti on tekemistä, huh! =)

   Poista
 3. Hyvä idea laittaa liesituuletin kaappiin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.