perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pihakuvia

Illan päätteeksi Akka päätti räpsiä kuvia pihalta, jotta jotain dokumenttia olisi taas olemassa tulevaisuutta varten. Suulin seinustalla on taas vanha polkupyörä kukkineen. Taustalla näkyvät tikapuut ovat ikkunanpesua varten. Arvaa vaan, kumpi tuolla korkealla pesi nuo ullakon ikkunat. Ukon hommiksihan se meni.


Katto on hieman toisennäköinen kuin viime vuonna. Pihalla on vielä paljon syksyn ja talven remonteista peräisin olevia kasoja, jotka jossain vaiheessa pitää saada siivottua.


Kiven takaa löytyy punaherukka, jonka kaverit mustaherukat nostettiin heinikosta kehikkoon. Samalla tuohon rajan lähelle tuli kolme herukkapensasta lisää, mutta ne eivät näy kuvassa.


Penkin viereisessä puskassa kasvaa keijuja, jotka hohtavat illan tullen.


Akalla näkyisi olevan vähän kesken hommia. (Niin kyllä Ukollakin näkyy olevan nurmenleikkuu kesken.)


Tänä kesänä iso pihlaja on aivan täynnä kukkia. Kertooko se nyt sitä, että ensi talvena tulee paljon lunta? Kun niitä ennustuksia on kahta eri lajia. Viime vuonna ainakin kukkia oli tosi harvassa, eikä luntakaan kuin silloin tällöin.


Puun  alla tuoksu on aivan huumaava.


Sulevi reppana on aivan tokkurassa eläinlääkärin jälkeen. Pitäisi yksi poskihammas käydä vielä poistattamassa. Taneli sai myös huonoja uutisia, poistettavia hampaita olisi ainakin neljä. Myös keuhkot ovat huonossa kunnossa. Alkaa olla Tanelilla lähtölaskenta käsillä. Vastahan se on 13 vuotta.


Akan piilopaikka on taas valmiina. Etupihalta katsoen ei näy mitään, mutta sivusta sitten paljastuu, onko Akka löhvistelemässä. 


Ukolla on ainaiset puutalkoot menossa. Taitaa olla viimekesäiset puut vielä odottamassa. Tuon metsän takana kulkee iso tie, vaikka ei uskoisi. Koivurinne on aivan tien vieressä, mutta tieltä ei näy kuin pieniä pilkahduksia, jos oikein tarkkaan osaa katsoa. Saavat Ukko ja Akka olla ihan rauhassa metsäläisiä.


Takapihaa on hieman tasoitettu. Kiveä ei saatu siirrettyä, joten sen ympärille oli sitten laitettava kasveja. Pikkukuusi odottaa pääsemistään joulukuuseksi.


Käpy inhoaa ötököitä ja viettää siksi aikaansa sisällä, mutta Anelma-Unelma reuhottaa mielellään pihalla. Lypsytaso toimii samalla kiipeilytelineenä.


Kesäisen lämpimänä iltana kanat leuhottavat siipiään orrellakin. Paikat näköjään vaihtuvat välillä.


Munintapesien alla on vuorossa Emmi. Heti, kun Akka tuli sisälle hääräämään, alkoi päitä ilmestyä näkyviin mikä mistäkin.


Kierroksen päätteeksi Akka totesi, että Koivurinteellä oli kaikki hyvin, ja painui itsekin nukkumaan.

10 kommenttia:

 1. Ompa teillä ihanan idyllinen pihapiiri, ja komia pihlaja, meilläpäin sanotaan ettei pihlaja jaksa kahta taakkaa kantaa eli lunta ei sitten tulisi.
  Ja tipuset on kasvaneet ihan hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se idyllinen, kun välttää kuvaamasta niitä kasoja. =) Tiput ovat kasvaneet kyllä äkkiä. Takaa ne näyttävät jo pikkukanoilta, mutta edestä vielä tipuilta.

   Poista
 2. Ai miten kivoja näkymiä onkaan pihapiirissänne.

  VastaaPoista
 3. Mukavia kuvia ja eläimiä :)

  VastaaPoista
 4. Meillä taas ajatellaan, että mitä enemmän pihlajanmarjoja, sitä enemmän lunta talvella. Marjoista riittää linnuille ruokaa, kun ei lumen alta löydy :)
  Ihana nähdä tipusia, melkein toivoisin taas videonpätkää...
  Lämmintä kesää toivottaen
  Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli vielä pitää katsoa, miten paljon tulee marjoja tänä vuonna, ennen virallista ennustamista. Viime syksynä ei kyllä ollut marjoja kuin kourallinen, eikä luntakaan juuri enempää. =)
   Tiput ovat niin vikkeliä jo, että videon saaminen voi olla kovan työn takana. =)
   Lämmintä kesää sinullekin, Taina!

   Poista
 5. Kodikas ja ihana pihapiiri teillä on, kiitos kierroksesta :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.