sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ämmät kuoppaan ja nauriit pirttiin, vai miten se oikein meni...

Eihän täällä ämmiä ole, vaikka ei kyllä nauriitakaan. Mutta mikkelinpäivä meni jo, ja silloin pitäisi juurekset viimeistään nostaa maasta ja akkojen siirtyä sisähommiin. Joten nyt oli kyllä korkea aika käydä poimimassa viimeiset perunat, porkkanat, lantut ja punajuuret maasta. 


Hyvin olivat juurekset kasvaneet, vaikka Akka saikin kylvöt tehtyä vähän jälkijunassa. Kohopenkeissä kasvaa erittäin hyvin. Ensi vuonna voisi jopa laajentaa kasvimaata! Onhan tuossa tilaa.


Akka jätti loput salaatit vielä kasvamaan. Vielä voi käydä napsimassa, kun on leutoa viikkoa luvassa.


Kaivosta kuitenkin piti jo ottaa sähköpumppu pois talven varalle. Liiterissä oli tämä vanha käsipumppu, jonka Ukko ajatteli laittaa talven varalle. Mutta se ei sitten toiminut. Vaikka eipä sen niin väliä, kaivostakin on vesi loppu. Ei tässä mitään hätää sen asian kanssa ole, kunnan vesi tulee ja menee, vaikka vain keittiössä. Saunavedet pitää hakea sitten sisätiloista, kunnes kaivo taas täyttyy.


Akan perennapenkissäkin on vielä kukintaa. Kurjenpolvet kukkivat täysin välittämättä siitä, että talvi on tulossa kovaa vauhtia. 


Joutsenet pitivät kovaäänisiä lähtökekkereitään järvellä, ja talitintitkin jo tulivat pyytämään ruokaa. Mutta Ukolla ja Akalla on lämmintä ja mukavaa sisätiloissa. Ei talvesta ja kylmyydestä tietoakaan.

6 kommenttia:

 1. On se tuo oman maan sato olevinaan niinpaljon parempaa kuin kaupan hyllyltä tuotuna.
  Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan! Vaikka suurella vaivalla saa muutaman fatillisen satoa, niin on se sen arvoista!

   Poista
 2. Mukava sato kellariin laitettavaksi, kelpaa noista talvella soppaa keitellä:)
  Kohopenkit on hyvä keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin joulun lanttulaatikot tuosta saa ja ihanaa punajuuripaistosta. Kyllä tuollaisesta pienestä laatikosta vaan irtoaa paljon syötävää.

   Poista
 3. Meillekin tuli perunoita ihan säilöttäväksi asti, vaikka koko kesä syöty suoraan maalta. Kannatti ottaa kissa. Edelliskesänä nimittäin myyrä vei syksyllä kaikki potut. Nyt ei oo näkynyt jälkeäkään myyristä!

  Noita laatikkopenkkejä minäkin olen miettinyt, josko salaatille tms.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kissa teillä! Meillä vain toinen (Sulevi) pyydystää, mutta sitäkin uskollisemmin.

   Salaateille ja yrteille varmaan onkin laatikko parhaimmillaan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.