maanantai 8. elokuuta 2016

Eteisen pientä pintaremonttia - vihdoinkin

Ukon ja Akan aika on mennyt uudella talolla melkoisen totaalisesti, mutta nyt Ukko karkasi viikoksi lomallaan Koivurinteelle. Ai, että laiskottelemaan? Ei toki, vaikka Ukon tuntien sellaistakin aikaa varmasti jää. Tärkeintä on saada Koivurinne vihdoin kuntoon kaikilta aloitetuilta osiltaan. Ehkäpä joku toinen voi jatkaa siitä, mihin Ukko ja Akka pääsivät. Jäähän yläkertakin kokonaan vielä laittamatta. Sinnehän voisi rakentaa aivan oman maailmansa kaksine kamareineen ja kylpyhuoneineen.

Mutta siis eteisestähän oli kyse. Alkuun piti tietysti tehdä kaikenlaisia valmisteluja, kuten keittää liisteriä. Edelleen käytössä on hyväksi havaittu vehnäjauholiisteri.


Peräkamari toimii vaihteeksi liisteröintihuoneena.


Vaikein paikka oli vielä kokonaan paperoimatta. Portaiden nurkkaan Ukko rakensi hyvin merkillisen tukirakennelman. Eipä se kovin tukeva ollutkaan, joten varsinaista tapettia varten piti kehitellä paremmat tellingit.


Korkeutta nurkassa ainakin oli riittävästi. Onneksi tuonne ei joka päivä tarvitsekaan kivuta. Kunhan tapetit ja listat ovat paikoillaan, saa melkein unohtaa nuo yläilmat.


Tapetin kera alkaa eteinenkin näyttää siltä, kuin mitään ei olisi koskaan täällä tehty. Tai kyllähän sen paljastavat nämä modernit uusvanhat sähkölaitteet.


Tapetti on aitoa vanhaa paperitapettia, joka löytyi lopettavan sisustusliikkeen valikoimista edullisesti. Kuosi on tuollaista kalsarikuosia, joka kauempaa näyttää yksiväriseltä, mutta läheltä paljastuu pienikuvioiseksi.


Portaiden alapuoli kaikkine ulokkeineen ei ollut ihan helpoin tapetoitava, mutta pienellä näpräyksellä sekin on jo hyvällä mallilla.


Listojen kanssa näyttää jo melkein hyvältä. Paitsi, että ovet eivät näytä. 


Vessan ovi on ihan hyvä noin, mutta muut väliovet on vielä käsiteltävä.


Keittiön ovelta katsottuna näyttää tältä.


Kamarin ovelta katsottuna kuistia kohti näyttää tältä.


Ja keittiön ovea kohti näyttää tältä.

2 kommenttia:

 1. Jospa joku sukulainen olisi kiinnostunut koivurinteestä tai tuttava, teidän pitänee kysellä.
  Hienolta eteinen näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitamme ihan julkiseen myyntiin, jotta kuka tahansa voi löytää tämän. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.