lauantai 19. joulukuuta 2015

Tulisijat kuntoon

Ukko on taas käynyt hommissa. Tällä kertaa vuorossa olivat tulisijat. Pönttöuuni on ollut nyt vuoden verran peräkamarissa odottamassa maalia. Uunin alaosa oli uutta peltiä, jonka piti saada hapettua, jotta sen voi maalata. mutta nyt oli hyvä aika jo siihenkin. 


Viimeisten maalinrippeiden poistamisen jälkeen uuni näytti aika hienolta, mutta kyllä tuo alaosa erottui hieman liikaa kiiltävyydellään. Joten maali tulisi ihan tarpeeseen.


Maalin sävy on 002x, joka on astetta tummempi kuin Koivurinteen lattiat. Mutta tuollainen perusharmaa, hivenen hiekkaan taittava väri oli hakusessa. Eikä värin valinta tainnut olla huono. Toinen kerros maalia vielä tasoittaa värin kunnolla.


Luukkuja oli maalailtu vuoron perään hopeisiksi ja mustiksi, mutta nyt luukut saavat olla hopeiset.


Välikamarin kamina oli myös pintaremontin tarpeessa. Lämpö oli irrottanut maalia varsinkin luukun ympäriltä. 


Pintamaali ei ollut kovin tiukassa, joten se oli helppo poistaa. 


Uudeksi pintaväriksi tuli sama maali kuin pönttöuuniin. Sopii se näköjään tähänkin. Myös luukut saivat tuoreemman hopean värin.Puuhellassakin oli ollut pitkään pientä viimeistelyä odottamassa, mutta nyt ne on tehty valmiiksi. Hellaa ei ole vielä maalattu.


Nyt se kiiltää hieman liikaa. Mutta olisiko sama harmaa hyvä maali tähän, vai sitten tuollainen kermanvaalea kuin vieressä oleva sähköhella? Koska Ukko ja Akka eivät osanneet päättää vielä väristä, hella sai jäädä odottamaan seuraavaa kertaa.

8 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.