keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kutut talviteloille

Niin taas talvi yllätti suomalaiset, koivurinteeläiset ja kuttuset. Tuli kylmä ja vilu. Pohjoistuuli tunki luihin ja ytimiin. Kuttuset vain peltikopissaan värjöttelivät kylmissään. Ei, kuitenkaan niin olisi sopivaa. Tuli kiire tyhjentää verstaan toinenkin pää ja tehdä siitä talvikuttula.


Koko aikaa kuttuja ei vielä pidetä sisätiloissa. Päivällä ne saavat viettää vielä aikaa tarhassaan. Lypsyn jälkeen ne saavat juosta vapaana pihalla (ja syödä vuorenkilpiä) hetken ja sitten on aika mennä sisälle lämmittelemään.


Talvikuttula taitaa olla juuri sopivan kokoinen niille. Erityistä iloa tuottaa taso, jonka päältä voi seurata pihalle. Kun kyseessä on äiti ja tytär, molemmat eivät millään mahdu samaan aikaan ylätasanteelle. Tasanne käy myös lypsytasosta.


Ovi on vielä siirrettävää mallia, mutta kunnon aukeava mallikin on tulossa.

10 kommenttia:

 1. On tuolla kuttujen hyvä talvea viettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luulisi olevan. Ensimmäinen talvihan sen sitten näyttää, miten meni.

   Poista
 2. Ihana, kun saavat luonnonvaloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja näkevät, mitä pihalla tapahtuu. Vuohet ovat sosiaalisia ja uteliaita eläimiä.

   Poista
 3. Minulla on operaationa rakentaa ankoille karsina, kun tulevat talveksi eri tilaan kuin viime talvena. Vielä ankat ovat pihalla tyytyväisinä, eivät edes mökkiään käytä vielä. Kylmäpäisiä tyyppejä ovat :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sää lämpeni taas, että on ihan aikaa tehdä talviasumuksia. Meilläkin kanat ulkoilevat, eivätkä välitä viileästä säästä ainakaan vielä. =)

   Poista
  2. Meilläkin kanatkin vielä käyvät ulkoilemassa, mutta kun on ollut joitain sateisia/tuulisia päiviä, niin tahtovat sisälle turvaan ♥ Vaan ankat ne mennä taapertaa tuulessa ja tuiskussa :D

   Poista
  3. Nyt ihan viime päivinä kanat eivät ole enää viihtyneet pihalla kuin pieniä aikoja. Taitaa olla talvi oikeasti tulossa.

   Poista
 4. Onpa teillä hieno, vanha keittiön kimpilevykaappi kuttulassa!

  Kiva blogi! Ryhdyin lukijaksesi.

  pientilanukko.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Pientilan Ukko! Meillä tulee tuollaisista kaapeista "uudet" keittiönkaapit, kunhan saadaan remontti sinne asti. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.