tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mahdutusongelmia ja välikamarimietteitä

Miten saadaan mahtumaan 190:n neliön tavarat 125:en neliöön? Jaa, ei Akka tiedä, eikä Ukkokaan, sitähän varten sitä kysyttiin. Kyllä on tunkua joka paikassa tällä hetkellä. Ullakkohuone on aivan tupaten täysi, makuuhuoneessa on vaate- ja liinavaatekaaos, peräkamarissa liikaa huonekaluja, välikamarissa tursuaa kirjoja, keittiössä laatikoita, eteisessä kenkiä ja kuistilla sitten kaikki se muu, joka ei muualle mahtunut. Eikä tässä vielä kaikki! Paljon on vielä tuotavaa, mutta niillä ei niin kiire vielä ole, kun ilmankin pärjätään.

Akka on tässä kaaoksen keskellä yrittänyt järjestellä välikamaria. Sohvat ovat vaihdelleet paikkoja jo paljonkin ja nyt on vuorossa vuodesohva, johon voi oikeasti majoittaa vieraita. Jospa niitä olisi kesän aikana tulossa. Hyvä on ainakin varautua siihen. Toki tuohon sivustavedettäväänkin voi laittaa nukkumaan, mutta nukkujan pitää olla sopivan mittainen siihen.


Myöhemmin olohuoneesta muuttaa tämä keinu vuodesohvan paikalle, ja jostain pitäisi hankkia varmaan sopiva kirjahyllykin.Toinen puoli huonetta on myös hyvin kirjavan näköistä toistaiseksi. Koko huonetta ei ole vieläkään tapetoitu, raja näkyy puolessa välissä ikkunaa. Järjestys varmaan tulee kuitenkin olemaan tämä. Niin siis järjestyksellä Akka tarkoittaa tietenkin huonekalujen paikkoja huoneessa, eikä tavaroiden yleistä sijoittelua, hih. Vaikka saattaa se järjestys Akan tuntien olla useinkin lähinnä epäjärjestys.


Astiakaappi kaipaa vielä viimeistelyä. Ukko kerkesi ennen maalausta repimään saranat ja muut helat irti (ei millään ehdi vahtimaan koko aikaa), joten tähän pitää vielä löytää uudet saranat ja maalata loputkin osat, jotta se on valmis. Mutta kaunis se on, eikö? Ja sinne saa paljon tavaraa mahtumaan sisuksiin.


Lampuksi tulee tämä vanha jugend-öljylamppu, joka on jossain vaiheessa sähköistetty. Tuo vihreä väri on aivan sama kuin astiakaapissakin. 

Herkille varoitus: seuraava kuva saattaa järkyttää syvästi! Jos haluat pitää hyvän vaikutelman tästä huoneesta,  voit lopettaa lukemisen tähän. Nimittäin huoneissahan on joskus sellainen nurkka, jota ei niin mielellään esittelisi kellekään. Täällä se on tämä. Pursuaminen ja tursuaminen on suorastaan valtavaa. 


Toiveissa on saada nämäkin omille paikoilleen jossain vaiheessa. Pöytä ja osa laukuista (laukuissa ovat Ukon ja Akan CD:t ja DVD:t) varmaan jää tuohon, mutta kaikelle muulle pitäisi löytää paikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti