torstai 10. heinäkuuta 2014

Lisää laidunmaata

Kuttuparat ovat vähän liian pitkään joutuneet olemaan pienessä tarhassaan. Tarkoitus oli laajentaa tarhaa jo aikoja sitten, mutta niin vaan monet muut projektit ovat menneet kuttutarhan edelle.


Entinen tarha oli suunnilleen puolta pienempi kuin nykyinen.


Nyt on hetkeksi taas vihreää aidan tälläkin puolella. Ja paljon enemmän tilaa juosta ja hyppiä.


Hyviä ovat kielonlehdet ja muut myrkylliset kasvit. Taitaa olla vuohimaailmassa ihan omat säännöt noille myrkkykasveille.


Kuttujen maitomäärä on noussut valtavasti, nykyään lypsetään lähelle kolmea litraa päivässä. Hyvä tytöt!

6 kommenttia:

  1. Mihin sinä sen maidon kanssa joudut jos vielä paljon tuosta päivän annos nousee..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä sitä onkin miettimistä. =)
      Kesällä on kiva syödä viiliä ja jogurttia, joten niitä nyt ainakin pitää tehdä.

      Poista
  2. Samaa miekin mietin, jotta mitä kaikkea sie siitä maidosta teetkään kun noin hyvin kutut lypsävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla pirtelö, välipalaksi viiliä, illalla puuroa, välillä jogurttia ja jos jää, niin juustoa. Tosin näin lämpimällä ei tule tehtyä juustoa niin usein kuin ennen. Mutta pitkä piimä eli viili on kyllä hyvää, varsinkin mansikoiden kera.

      Poista
  3. Noniin, nyt minä kysyn taas siitä aidasta, kun olet jo kokenut vuohikonkari. Että ovatko pysyneet tuossa? Jos se aitaaminen onnistuu tuolla tavalla, ehkä alakerran isäntä taipuu vielä yhteen ylimääräiseen projektiin lähivuosina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden kerran kutut ovat karanneet, mutta silloin ei ollut lautoja aidan alareunassa. Olivat saaneet nojaamalla nurkan auki ja sieltä karanneet. Nyt ovat kyllä pysyneet hyvin tuolla. Kilit saattasisivat kyllä hyppiä tuostakin yli, mutta eipä toistaiseksi kilejä ole.

      Kyllä muuten kutunpito on kannattavaa. Saa taatusti tuoretta maitoa omasta pihasta. Ja onhan noista seuraakin tietysti. Mutta minusta ainakin ovat todella helppohoitoisia eläimiä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.