keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Koivurinteen tulipalo

Ukko tapasi viikonloppuna ralleissa tutun, jonka kanssa rupatellessa hän sai uutta tietoa Koivurinteestä. Eteisessä portaiden alla olevassa komerossa on joskus aiemmin ollut vesivaraaja sekä putket, joita oli pidetty lämpimänä jollain muovisella puhaltimella. Kerran oli tämä puhallin syttynyt tuleen. Omistajat olivat keksineet heittää lunta koneen päälle (sähkölaitteiden palossa kuuluu käyttää peitettä tai jauhetta sammuttamiseen), mutta tuli ei ollut sammunut, joten VPK oli kutsuttu paikalle. Palo oli saatu sammutettua, mutta yön aikana seinän välissä oli alkanut kyteä, ja palo oli käyty sammuttamassa uudelleen.


Komerossa ei näy nykyään muuta kuin vähän mustaa yhdessä kohdassa. Tosin seinä tuon mustuneen portaan vieressä on levytetty jälkeenpäin.


Siinäpä on Ukolla ja Akalla miettimistä. Onko paloa sammutettu vedellä? Miten paljon vettä on käytetty? Onko sammuttamisen jälkeen kuivattu kosteudet pois? Paras lienee siis aukoa eteisen lattia ja eteisen ja kuistin välinen seinä ja katsoa tilanne.

Ukon tuttu oli tiennyt tämän luovia ratkaisuja keksineen "remonttireiskankin". Kyseessä oli pianonvirittäjä, joten luovuus on siis hyvin ymmärrettävää. Pitäisiköhän se piano kuitenkin saada mahtumaan Koivurinteelle? Voisi sitten kutsua juuri tämän virittäjän paikalle ja samalla kuulla lisää talon historiasta.

Operaatio turhat pois on edennyt siihen pisteeseen, että loput tavarat haettiin kirpputorilta pois. Parhaiten kauppansa tekivät odotetusti maalaisromanttiset esineet. Vaatteet tuntuvat olevan hankala myydä. Operaatio jatkuu sitten myöhemmin tavaroiden osalta, Ukon ja Akan osalta ollaankin vasta alussa. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti